Vendet e BE-së i mbyllin dyert shqiptarëve, ja sa qytetarë u refuzuan të hyjnë

Vendet e Bashkimit Europian kanë forcuar rregullat dhe kontrollet për emigrantët.

Sipas të dhënave të Eurostat gjatë vitit 2019 rreth 717,600 shtetas jo të BE-se u refuzuan të hyjnë në shtetet anëtare nga kufijtë e tyre të jashtëm.

Numri i refuzimeve u rrit me 58% përgjatë vitit të kaluar. Më të refuzuarit ishin Marokenët (489,900), të ndjekur nga shtetasit e Ukrainës (66,500) dhe Shqipërisë (22,800).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *