Nis test i shpejt per bluzat e bardha ne Fier

Ka nisur prej dites se djeshme test i shpejte per mjek infermier e sanitar te sistemit shendetesore ne Fier.

Fillimisht testi ka nisur prej urgjences se Spitalit Fier ku dhe stafi mjekesor , infermier e sanitar jane ne kontaktin e pare me rastet emergjente dhe me pacientet. Mesohet se ne keto dy dite jane kryer testime ne Spitalin Fier Pediatri dhe Ne stafin e Maternitetit. 


Testi është specifik dhe e barazon me PCR-në (tamponin), nëse ai është pozitiv, është vërtetë pozitiv, na jep përgjigje brenda 30 minutave dhe kjo lehtëson shumë në përgjigjen ndaj personave, por lehtëson edhe hetimin epidemiologjik në kohë reale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *