VENDI

LIGJET MIRATOJNË NDRYSHIMET HAPEN LISTAT DHE NDALOHEN KOALICIONET PARAZGJEDHORE

Këshilli Parlamentar i Legjislacionit miratoi sot në terësi ndryshimet kushtetuese për zgjedhjet. Drafti i katër relatorëve për ndryshimet në kodin zgjedhor parashikon që 2/3 e listave do të jenë të hapura. Ndërkohë 1/3 e listave do të jenë të mbyllura për ti dhënë mundësinë përfaqësimit të grave.