Lezha “nën ujë”, evakuohen 27 familje, 2800 hektarë tokë të përmbytura

Mbetet problematike situata në qarkun e Lezhës pas shirave të dendur të ditëve të fundit, megjithëse ka patur pak përmirësime krahasuar me ditën e djeshme.

Janë 27 familje të evakuuara deri më tani në bashkinë Lezhë, për shkak se banesat e tyre janë përmbytur nga uji, të cilat janë strehuar në një vend të sigurt.

Ndërkohë 2500 hektarë sipërfaqe toke janë të përmmbytura nga uji në bashkinë Lezhë dhe 300 hektarë në bashkinë Kurbin.

Në aksin Kallmet-Ungrej ka patur rrëshqitje të gurëve dhe rruga është bërë e pakalueshme, ndërsa në bashkinë Kurbin si pasojë e shkarkimeve nga hidrocentralit të Shkopetit rrezikohet dalja ujit nga argjinatura dhe për pasojë rrezikohen edhe 13 familje të zonës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *