Grip, ftohje apo koronavirus? Si t’i dallojmë simptomat që na shfaqen këtë dimër

Tashmë që numri i të infektuarve me koronavirus vijon të rritet ndjeshëm, të gjithë mendojmë me ankth, për çdo simptomë që na shfaqet.

Mirëpo, duke qenë se temperaturat janë ulur, ky është momenti, kur simptomat që përjetojmë mund të ngatërrohen me njëra tjetrën. Gripi i zakonshëm, i ftohti dhe koronavirusi, mund të kenë simptoma të ngjashme, ndaj është e nevojshme të kuptojmë disa prej ndryshimeve që ato kanë.

BBC i ka listuar ato si më poshtë: Shumica e njerëzve (duke përjashtuar asimptomatikët dhe rastete rralla), që infektohen me Covid-19, do të kenë të paktën një prej këtyre simptomave:

*Temperaturë e lartë | Kollë të vazhdueshme | Ndryshim në nuhatje dhe shije  Temperatura e lartë konsiderohet ajo mbi 37.8C. Një temperaturë e tillë mund të shfaqet kur trupi është në luftë me një infeksion, jo vetëm koronavirusin.

Edhe pse temperatura është një simptomë kryesore e koronavirusit, ajo mund të jetë gjithashtu tregues i gripit ose i një infeksioni tjetër. Nëse keni të ftohtë ose grip, ju mund të keni edhe kollë, sëbashku me simptoma të tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *