Kreu / 2018 / June / 02

Arkiva Ditore: 02/06/2018

FONDACIONIO FATMA , FESTE PER FEMIJET ROM

1 qershori eshte festuar edhe nga femijet e komunitetit Rom. Fondacioni “Fatma” ne Fier ka organizuar me rastin e  kesaj dite nje aktivitet festiv me kenge e valle duke ua bere kete dite te paharrueshme. Njekohesisht ne kete aktivitet eshte percielle edhe mesazhi per integrimin e ketyre femijeve ne shoqeri.

Lexoni më Tepër

LUSHNJE, MASAT PËR MBROJTJEN NGA ZJARRET

Ardhja e stines se veres kërkon një sërë masash të cilat duhen marrë në kuadër të mbrojtjes nga zjarret e mundshëm. Pavarësisht se mjetet dhe personeli asnjëherë nuk është i mjaftueshëm në raste emergjence, sot në Lushnje shërbimi i zjarrfikësve ka në dispozicion edhe disa hidrantë të cilët janë në …

Lexoni më Tepër

LLOGARIDHËNIA NË NIVEL VENDOR PËRBËN ENDE NJË SFIDË

Vleresimi i situates ekzistuese  mbi transparencen dhe llogaridhenien evidentoi se pavarsisht kuadrit ligjor  nxites, zbatimi i tij ne nivel vendor  ende perben nje sfide.  Gjate nje takimi te zhvilluar ne Fier perfaqesues te autoriteteve lokale dhe shoqeri civile  kane vleresuar situaten e llogaridhenies  nga konsolidimi i reformes administrative – territoriale.

Lexoni më Tepër